В страната ни няма нови положителни проби за коронавирус. За това

...
В страната ни няма нови положителни проби за коронавирус. За това
Коментари Харесай

Спокойна нощ: Няма нови положителни проби у нас

В страната ни няма нови позитивни проби за ковид. За това осведоми проф. Венцислав Мутафчийски на брифинг на Националния действен щаб.

Броят на доказаните случаи на COVID-19 у нас остава 81. „ Доказаните в България пациенти към тази заран са 81 ”, уточни ген.-майор Мутафчийски.

Началникът на Оперативния щаб заключи броя на инфектираните към тази заран в света. „ Приближаваме 200 000 случая на болестта. Регистрирани са нови 7 980 болни от ковид единствено за миналото денонощие. В Италия с позитивни проби за COVID-19 са 31 500 души, в Испания – 11 000, Германия – 9 300. В Южна Корея има 93 нови случая, до момента в който в Китай са 13. В Съединени американски щати заразени са към този момент 6 500, а в Швейцария – 2 700, в Гърция – почти 400, Румъния - 217. При другите страни няма изразителен скок. В Турция броят на новите случаи се увеличи с 51 и доближи близо 198 ”, разясни проф. Мутафчийски.

На брифинга беше коментирана и тематиката какъв брой податливи на COVID-19 са бременните дами. „ Както е известно от сериозната научна литература бременните са по-чувствителни към всички респираторни вируси, в това число и SARS CoV-19. Поради присъщите черти на вируса бременните са податливи на заразяване с това заболяване. В литературата обаче не е потвърдено предаването на вируса от бременна майка на детето ”, изясни доцент Попов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР